Szenvedélyünk a hal - azaz halgasztronómia felsőfokon.

MyFish.hu

A gyerek utálja a halat? Itt a titkos fegyver.......lazacburger

2017. december 07. - MyFish

Azért nem szeretem a halat, mert úgy néz ki mint egy hal, olyan szaga van mint egy halnak és olyan íze van mint egy halnak.Hangzott már el ez a mondat számtalanszor már csemetéink szájából.

Ha, legközelebb is ezt mondják süssünk neki lazacburgert...........íme a recept: 

lazacburger_nagy.jpg

Lazac burger 

Hozzávalók 4 személyre 

Hozzávalók a burgerhez: lazachús 500g(nyúzott), vaj 30g, petrezselyem apróra vágva 2 ek, kapor apróra vágva 2 ek, citromlé 2 ek, kapribogyó 1 ek, csemegeuborka(konzerv) 2db, majonéz 1dl,  burgonyapüré pehely (szárított) 350g, olíva olaj 1 ek, hamburger zsemle 4 db, jégsaláta levél 4 db, paradicsom 1 db, remoulade mártás 4 ek. Hozzávalók a remoulade mártáshoz: majonéz 4 dl, citromlé 1 ek, gyömbér por 1 kk, szardella paszta 1 kk, darált csemege uborka 2 ek, uborkalé 1 ek, fokhagyma apróra vágva 1 gerezd, kapor 1 csokor. Hozzávalók a sültburgonyához: sütnivaló burgonya 6 db, napraforgó olaj 1 ek, zellersó 1 kk, fokhagymapor 1 kk, tengeri só 1 kk. 

Konyhatechnológia: 

Készítse el a remoulade mártást: keverőtálba kanalazza be a majonézt, adja hozzá a szardella pasztát, a gyömbérport, majd az apróra vágott vagy lereszelt fokhagymát. Vágja apróra vagy reszelje le a csemegeuborkát és adja azt is a mártáshoz. Kanalazzon az uborkaléből a keverőtálba és facsarja bele a citrom levét majd adja hozzá az apróra vágott kaport. Keverje össze az egészet, majd tegye hűtőbe felhasználásig.

Készítse el a burgert: Forrósítsa elő a sütőt 200 Celsius fokra. Fektesse az egész halfilét egy hőálló tepsibe tegye mellé a vajat és öntsön rá 1 dl vizet. Fóliázza le a jénai tetejét és tegye a halat a sütőbe. 20 perc után vegye ki és engedje, hogy a hal konyhahőmérsékleten visszahűljön, majd tegye az edénybe a petrezselymet, a kaprot, a kapribogyót, az apróra vágott csemegeuborkát és a burgonyapüré pelyhet (ha nincs pehely, megfelel a maradék kész burgonyapüré is). Morzsolja össze a kezével, majd adja hozzá a majonézt is, és újrakeverés után formázzon fasírtokat. Serpenyőben hevítsen olajat és tegye bele a lazacfasírtokat. Lapítsa le a halpogácsákat, hogy a vastagságuk csökkenjen és az átmérőjük pedig növekedjen, majd 2-2 perc oldalanként süsse készre a húsokat. Pirítsa le a kettévágott hamburgerzsemlék vágott felületét közepes hőmérsékletre felmelegített száraz serpenyőben és kanalazzon a zsemlékbe a remoulade mártásból, tegye bele a salátát, a húspogácsát és a paradicsomot. 

Készítse el a burgonyát: vágja fel a megtisztított burgonyát 2 cm szélességű hasábokra. A felvágott hasábokat helyezze tiszta sós hidegvízbe 15 percre. Az áztatási idő elteltével mossa át a burgonyahasábokat, majd konyhai kendővel törölje szárazra. Forrósítson 130-135 Celsiusra repceolajat, majd tegye bele a burgonyákat 8 percre. A félig megsült burgonyákat vegye ki az olajból, majd csepegtesse le és tegye félre pihentesse felhasználásig. Amikor a lazacburger kész forrósítsa vissza a  repceolajat 180 Celsiusra, majd tegye bele az elősütött burgonyákat. Sütési idő maximum 2 perc. lecsepegtetés után tegye keverőtálba a burgonyákat, szórja rá a fokhagymaport, a zellersót és keverje össze. Sózza és forrón tálalja

lazacburger_1.jpg

 

További receptekért látogasson el honlapunkra www.myfish.hu vagy kövessen minket a facebookon https://www.facebook.com/myfish.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myfish.blog.hu/api/trackback/id/tr9113453273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása