Szenvedélyünk a hal - azaz halgasztronómia felsőfokon.

MyFish.hu

Spagetti Marinara (tenger gyümölcsei spagetti)

2018. március 27. - Osztrigasommelier

Spagetti Marinara (tenger gyümölcsei spagetti)

Hozzávalók 6 személyre

Hozzávalók a paradicsomszószhoz: olívaolaj 2 ek, vöröshagyma(közepes) 1 db, sárgarépa apróra vágva 1 db, fokhagyma gerezd 2 db, hámozott paradicsom apróra vágva 425g, fehérbor 125ml, kristálycukor 1 kk, bazsalikom levél 10 db. Hozzávalók a spagettihez: feketekagyló 24db, közepes méretű garnélarák farok 200g, fehérbor 60ml, hal alaplé 60ml, fokhagyma 1 gerezd, spagetti 500g, vaj 30g, tintahal karikák vagy tintahal csápok, 125g,nyúzott vörös húsú halfilé 125g(marlin, kardhal, red snapper), petrezselyem apróra vágva 2 ek, kagylóhús 200g.

spagetti_marinara_1.jpg

Konyhatechnológia:

Készítsük el a paradicsomszószt: hevítsünk olíva olajat egy serpenyőbe majd tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát majd dinszteljük azöldségeket amíg azok enyhén aranybarnává nem válnak. Körülbelül 10 perc közepes hőmérséklet. Tegyük a serpenyőbe a fokhagymát, adjuk hozzá a fehérbort és a paradicsomot a levével együtt. Cukrozzuk enyhén. Vegyük vissza a hőmérsékletet és pároljuk további 30 percig együtt. A párolás végén vegyük le a tűzhelyről a szószt, adjuk hozzá a bazsalikomot és botmixerrel turmixoljuk át.

Készítsük el a spagetti Marinara-t: Tisztítsuk meg a kagylókat a kagylószakálltól az esetleges szennyeződéseket kaparjuk le egy késsel, majd mossuk át a kagylókat folyóvíz alatt. Az esetlegesen nem összezáródó vagy törött kagylókat dobjuk ki. Tisztítsuk meg a garnélafarkakat a páncéltól, majd a hátoldalon végigvágva a rákhúst vegyük ki a bélcsatornát. Folyóvíz alatt mossuk át a rákokat és tegyük félre. Serpenyőbe öntsük bele a fehérbort, a hal alaplével együtt, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Tegyük a serpenyőbe a feketekagylókat, fedjük le és magas hőmérsékleten kezdjük párolni őket. 3 perc után a kagylók kezdenek kinyílni. Amikor az összes kagyló kinyílt (körülbelül 6 perc) vegyük ki a kagylókat a serpenyőből, tegyük félre és tartsuk melegen. Főzzük meg a spagettit al dentére enyhén sós vízben. Serpenyőben forrósítsunk olajat és kezdjük el benne sütni a kalmárcsápokat (2 perc) majd adjuk hozzá a kagyló párolólevét a paradicsomszószt, a kagylóhúst, a halhúst kockákra vágva valamint a tisztított garnélarákokat. Merjünk a szószhoz a spagetti főzőlevéből keveset, majd pároljuk a Marinariát további 7-8 percig folyamatosan kevergetve. Amikor a szósz besűrűsödött tegyük bele a petrezselymet és a spagettit. Forgassuk össze az ételt és tálaljuk forrón.

spagetti_marinara_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://myfish.blog.hu/api/trackback/id/tr7613720072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása