Szenvedélyünk a hal - azaz halgasztronómia felsőfokon.

A halak frissesség vizsgálata, hogy a halkereskedő ne tudjon átverni.

2017. december 14. - Osztrigasommelier

Amit vásárláskor tudni kell és a halak frissesség vizsgálata.  Ahhoz hogy el tudj készíteni egy nagyszerű halat és élvezni tudd azt a csodálatos ízt, amit ad neked először el kell, hogy menj egy halkereskedésbe és vásárolnod kell egyet. De mi alapján tudod megállapítani azt, hogy melyik az a…

Tovább

A karácsonyi ponty Kínából származik

A karácsonyi ponty hosszú és fáradságos vándorlást tudhat maga mögött. Még mielőtt ismertük volna a teát és a tésztát, szürke őskorban körülbelül kétmillió évvel ezelőtt került a ponty Kínából, Közép-Európába. Ezt támasztják alá Berlintől délre Belzig im Flaming mellett talált fossziliák. A…

Tovább

A gyerek utálja a halat? Itt a titkos fegyver.......lazacburger

Azért nem szeretem a halat, mert úgy néz ki mint egy hal, olyan szaga van mint egy halnak és olyan íze van mint egy halnak.Hangzott már el ez a mondat számtalanszor már csemetéink szájából. Ha, legközelebb is ezt mondják süssünk neki lazacburgert...........íme a recept:  Lazac…

Tovább

Gusztustalan, de finom.....főzzünk polipot

Galiciai polipsaláta, szárított paradicsommal, olivákkal és articsókával Spanyolország észak-nyugati történelmi régiója Galicia,- nem tévesztendő össze, a közép Európai Galíciával,- mely Ukrajna és Lengyelország között oszlik meg. Az Atlanti-óceán partjainál, közel a Biscaya-i öbölhöz elterülő…

Tovább

A tökéletes fish and chips

Fish and chips az igazi street food Puha és omlós, mégis ropogós. Az atlanti-tőkehal nyúzott filéjét sörbundába mártjuk és olajban aranybarnára sütjük, majd házi készítésű remoulade mártással, tökéletes sültburgonyával és a klasszikus malátaecettel tálaljuk.  Angliában és Írországban a foltos…

Tovább

Tonhal tartare egyszerűen tökéletes

A tonhalak húsának jellemzésekor megállapíthatjuk, hogy a hús szerkezete, kemény, tartalmas, rendezett, mégis lédús. Megsütve távolról emlékeztet a borjústeak vagy a vöröses pulykahús színére, az íz az viszont valami teljesen más. A tonhalak izét nem hasonlíthatjuk semmihez. Ha nyersen fogyasztjuk…

Tovább