Szenvedélyünk a hal - azaz halgasztronómia felsőfokon.

MyFish.hu

A kalmár tintája

„NERO” vagy „EN SU TINTA”. Az étlapokon olvasható kifejezés arra utal, hogy az ételt annak a sötét színű, barnás-fekete folyadéknak a felhasználásával készítették, amelyet a szépia és szinte valamennyi tintahal veszély esetén kilövell, hogy így könny

2017. november 20. - MyFish

A tinta - az értékes hozzávaló A szakácsok nagy becsben tartják a kalmár vagy a szépia tintáját, mert érdekes árnyalatának és nagy színező erejének köszönhetően számos étel tehető vele finomabbá és különlegesebbé. Így például a világos…

Tovább

Együnk szardíniát

Napjainkban, ha valaki a szardíniára gondol, akkor egyből az olajoshal jut eszébe és ezen ne csodálkozzunk túlságosan, hiszen gasztronómia kultúránkban igencsak elenyésző szerepe van ennek a halnak, bár csendesen megjegyzem, méltánytalanul...

Akkor meg miért pont a szardínia? Nos azért, mert finom, azért, mert olcsó és azért, mert nagyon egészséges, csak mi nem ismerjük. Ha utazásaink során valamelyik mediterrán ország halpiacán járunk, igencsak megváltozhat a véleményünk ezekről az egyszerű kis halakról. Élet az…

Tovább
süti beállítások módosítása