Spagetti tonhallal, gombával és tejszínnel
Hozzávalók 4 személyre: vaj 60g, olíva olaj 1 ek, vöröshagyma apróra vágva 1db, fokhagymagerezd 1 db, csiperkegomba 125g, főzőtejszín 250ml, tonhalkonzerv 450g, citromlé 1 ek, petrezselyemlevél apróra vágva 1 ek, spagetti 500g, koktélparadicsom 2 db
Konyhatechnológia:
- főzzük elő a spagettit fogkeményre
- melegítsünk vajat és olíva olajat egy serpenyőben, amikor a sütőzsiradék forró tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagyma gerezdet és alacsony hőmérsékleten 3-5 percig dinszteljük addig, amíg a hagyma puhává nem válik.
- tegyük a felszeletelt gombát a serpenyőbe és pároljuk a hagymákkal együtt további 2 percig majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk addig amíg krémessé nem válik a szósz. Sózzuk, borsozzuk és tegyük a serpenyőbe a tonhalat valamint a petrezselymet.
- tegyünk a spagetti főzőlevéből keveset a serpenyőbe és tegyük bele a spagettit is. Pároljuk együtt az ételt további 2 percig majd tegyük bele a felezett koktélparadicsomot.
- Tálaljuk forrón. A kitálalt ételt díszíthetjük még petrezselyemmel és ízesíthetjük a citrom facsart levével.