Szenvedélyünk a hal - azaz halgasztronómia felsőfokon.

MyFish.hu

Spagetti tonhallal, gombával és tejszínnel

2018. április 10. - Osztrigasommelier

Spagetti tonhallal, gombával és tejszínnel

Hozzávalók 4 személyre: vaj 60g, olíva olaj 1 ek, vöröshagyma apróra vágva 1db, fokhagymagerezd 1 db, csiperkegomba 125g, főzőtejszín 250ml, tonhalkonzerv 450g, citromlé 1 ek, petrezselyemlevél apróra vágva 1 ek, spagetti 500g, koktélparadicsom 2 db

spagetti_tonhallal_gombaval_es_tejszinnel_4.jpg

Konyhatechnológia:

  • főzzük elő a spagettit fogkeményre
  • melegítsünk vajat és olíva olajat egy serpenyőben, amikor a sütőzsiradék forró tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagyma gerezdet és alacsony hőmérsékleten 3-5 percig dinszteljük addig, amíg a hagyma puhává nem válik.
  • tegyük a felszeletelt gombát a serpenyőbe és pároljuk a hagymákkal együtt további 2 percig majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk addig amíg krémessé nem válik a szósz. Sózzuk, borsozzuk és tegyük a serpenyőbe a tonhalat valamint a petrezselymet.
  • tegyünk a spagetti főzőlevéből keveset a serpenyőbe és tegyük bele a spagettit is. Pároljuk együtt az ételt további 2 percig majd tegyük bele a felezett koktélparadicsomot.
  • Tálaljuk forrón. A kitálalt ételt díszíthetjük még petrezselyemmel és ízesíthetjük a citrom facsart levével.

spagetti_tonhallal_gombaval_es_tejszinnel_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://myfish.blog.hu/api/trackback/id/tr9813720236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása